Podologie

Wat is podologie?

Podologie is een paramedisch beroep dat zich toelegt op het functioneren van de voet in relatie met het lichaam. Dit kan gaan van biomechanische problemen tot huid-en nagelaandoeningen. Met podologische zolen streven we naar een optimaal evenwicht.

Wie kan terecht bij de podoloog?

Podologie heeft een brede doelgroep. Elke leeftijdscategorie kan terecht bij de podoloog. Daarnaast focust podologie zich specifiek op diabetici, reumapatiënten en sporters. Bij de podoloog kan je ook terecht voor enkel-, knie-, heup- en lage rugpijn indien de oorzaak zich ter hoogte van de voeten bevindt. Aandoeningen van huid en nagel worden ook behandeld bij de podoloog.

INFO

Wat neemt u mee?

Komt u langs voor een ganganalyse/ biomechanisch onderzoek?

  • Draag sportieve kledij, bij voorkeur een short/ broek die tot boven de knieën komt.
  • Dagelijks, vrijetijds- en sportschoeisel.
  • Uw ID (of kidsID).

Een ganganalyse met bijkomend onderzoek duurt 1u tot 1u30.

Komt u langs voor een (algemene) voetzorg/ behandeling van huid en nagel, breng dan zeker uw ID mee. Indien u diabetespatiënt bent, brengt u ook uw voorschrift mee.
Een voetzorg duurt 45min.

Terugbetaling

Podologische zooltherapie wordt deels terugbetaald door volgende mutualiteiten: Liberale Mutualiteit en Helan (fusie van Partena en OZ). Indien u een attest aanvraagt bij uw mutualiteit, kan voor algemene voetzorg een terugbetaling aangevraagd worden. De tussenkomst varieert, afhankelijk van uw mutualiteit.

Diabetespatiënten hebben 2 maal per kalenderjaar recht op terugbetaling van een diabetische voetzorg, indien zij:
  • risico lopen op voetwondes (1,2a, 2b of 3)
  • over een voorschrift van de huisarts of arts-specialist beschikken met vermelding van het voetrisico
  • beschikken over een zorgmodel/ voortraject (type 2).
 

Stéphanie Van Wesepoel

Ik ben Stéphanie Van Wesepoel. Ik heb de opleiding ‘Bachelor in de podologie’ gevolgd aan de Artevelde hogeschool te Gent. Ik ben zelfstandig werkzaam binnen Sporthoeve10.

Bij mij kan je terecht voor alle podologische behandelingen: ganganalyse en biomechanisch onderzoek al dan niet in functie van zooltherapie, behandeling van huid- en nagelaandoeningen, schoenadvies, diabetesscreening en voetzorg (eelt en likdoorns verwijderen, nagels knippen, etc.). Algemene voetzorg kan ook aan huis, regio Sint-lievens-Houtem en Groot-Wichelen.

Stéphanie is naast podologe sedert 2023 ook diabeteseducator.
Stephanie Van Wesepoel
Stéphanie Van Wesepoel