Diëtetiek

Wat is diëtetiek?

Diëtetiek is de voorlichting over voeding en eetgewoonten met een medisch doel. Daarnaast gaat het om het behandelen met dieettherapie gericht op het opheffen, verminderen of compenseren van met voeding samenhangende of door voeding beïnvloedbare ziekten of klachten.

Bron

INFO

Mocht u een afspraak niet kunnen nakomen, gelieve ten laatste 24u op voorhand af te bellen.
Afspraken die niet worden afgebeld worden aangerekend (zonder tussenkomst van de mutualiteit).

Wat brengt u mee bij uw eerste afspraak?

  • het voorschrift van de arts (indien u er een heeft)
  • uw identiteitskaart

CÉLINE VAN EFFELTERRE

Hallo, ik ben Céline, een jonge gepassioneerde diëtiste met als missie je goed laten voelen in je eigen vel.
Mijn focus ligt op hoe je een gezonde levensstijl kan ontwikkelen waar alle voedingsmiddelen toegestaan zijn en waarin je aan gezondheidswinst kunt doen op langere termijn.
De laatste jaren leven we in een maatschappij met heel wat verwachtingen. Iedereen wil een fulltime job, een proper huis, een druk sociaal leven, een goede relatie, … . Dit zorgt ervoor dat we vaak weinig tijd overhouden voor onszelf terwijl voeding en beweging daarin belangrijk blijven. Bij mij moet je je niet verwachten aan crashdiëten of populaire diëten die je misschien al eens bent tegengekomen in een vrouwentijdschrift. Mijn eetfilosofie:
Ons lichaam heeft de 3 macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) nodig om goed te kunnen functioneren en op lange termijn gezond te blijven. Ik vind het dus belangrijk om aandacht te besteden aan alle groepen van de voedingsdriehoek. Door af te wisselen in verschillende soorten groenten en fruit en ook te variëren in eiwit- en koolhydraatbronnen, voorzie je je lichaam van alle nodige voedingsstoffen. Ik zorg er dus voor dat je nog alles kunt eten en je geen voedingsgroepen moet schrappen. Goed nieuws, toch?

Waarvoor kan je bij mij terecht?

PHOTO-2023-02-16-08-24-16